A saját tanulási stílus felmérése a Kolb-féle tanulási ciklus alapján


A következő oldalon találsz 12 mondatot, melyek közül mindegyiknek 4 befejezése van. Bizonyára nem mindegyik fog egyformán tetszeni, de mindegyiket állítsd rangsorba, aszerint, hogy mennyire felelnek meg annak a módnak, ahogyan általában hozzáfogsz valaminek a tanulásához.


Próbálj meg felidézni olyan helyzeteket, amelyekben valami újat kellett tanulnod. Ezután húzd az üres (jobb oldali) hasáb tetejére (az első helyre) azt a befejezést, amely legjobban megközelíti tapasztalatait és így tovább. Így legalul az a befejezés legyen, amely tapasztalataidnak a legkevésbé felel meg.


A többször szereplő "tanulás közben" kifejezést szó szerint kell érteni és nem a tanulással töltött időként, hiszen például tanóra közben is elkalandozhat a figyelem. A kérdés az, hogy amikor éppen tanulunk, azaz ténylegesen végbemegy bennünk a tanulási folyamat, akkor hogyan "működünk".


Mivel a kérdőív kitöltése a Mérnök leszek tárgy teljesítésének feltétele, így szükség lesz a Neptun kódod megadására, de a saját eredményeid nem lesznek láthatók a többi hallgató számára.


13 kérdés van ebben a kérdőívben